Sastojci:
- 10 pilećih bataka
- 2 šoljice hlebnih mrvica
- 4 kašike peršuna
- 2 kašičice slatke crvene paprike
- 2 kašičice belog luka u granulama
- 1 kašičica sušenog origana
- 2 kašičice soli
- 3 kašike senfa
- 200 grama maslaca
- biber
Zapečeni pileći bataci sa pavlakom: Svečani ručak spreman za tren oka! (RECEPT)
Priprema:
- Zagrejte rernu na 200 Celzijusa i maslacem premažite posudu u kojoj ćete peći batake.
- U posebnoj posudi pomešajte hlebne mrvice, sitno rendani parmezan, sitno seckani peršun, origano, slatku papriku i beli luk u granulama.
- Dodajte so i biber, pa sve dobro pomešajte.
- U posudi otopite maslac, dodajte senf i sve dobro promešajte.
- Batake premažite mešavinom senfa i maslaca, a zatim ih uvaljajte sa hlebnim mrvicama.
- Posložite batake u posudu za pečenje i pecite oko sat vremena ili dok ne poprime zlatnu boju.
Pileći bataci u soja sosu i susamu: Pikantni, sočni i mekani kao duša! (RECEPT)