Sastojci:
- 900 gr brašna tip 500
- 1 kesica suvog kvasca (7gr)
- 2 jaja
- 400 ml toplog mleka
- 180 ml ulja
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
Priprema:
- U jednu vanglicu dodajte toplo mleko pa zatim ulje, dva belanca, jednu kašiku šećera i jednu kesicu suvog kvasca pa promešajte.
- Postepeno dodajte jedan deo brašna i kašičicu soli pa mesite uz dodavanje ostatka brašna.
- Na pobrašnjenoj radnoj podlozi izmesite testo uz dodavanje brašna po potrebi.
- Stavite nauljeno testo u naljenu vanglicu, poklopite najlonom i ostavite na toplom da naraste. Najbolje bi bilo da testo ostavite oko sat ipo do dva sata.
- Testo zatim prebacite na pobrašnjenu podlogu i isecite na sitnije delove.
- Oklagijom razvijajte četvrtasti oblik pa filujte omiljenim nadevom.
- Uz pomoć sekača ili noža napravite mustricu pa umotajte kiflicu.