Sastojci:

  • 2 čaše tople vode
  • 1 suvi kvasac
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašičica soli
  • 1 šolja griza
  • 4 šolje brašna
NE PROPUSTITEReceptiDŽUMBUS PITA ĆE NESTATI ZA TREN OKA: Sočna i hrskava pita od sira i jogurta je pravi delikates!(RECEPT/VIDEO)

U posudu sipajte 2 čaše tople vode, dodajte kvasac i 1 kašiku šećera i sve dobro izmešajte. Nakon toga dodajte i jednu kašiku ulja i 1 šoju griza i nastavite da mešate.

Kada ste dobili homogenu smesu, dodajte i 4 šolje brašna, 1 kašičicu soli i zamesite testo, pa ostavite sa odstoji oko sat vremena.

Nakon toga, premesit testo i podelite na dva dela od kojih ćete napravite kugle.

Radnu površinu pospite sa malo griza i ulja, pa testo oblikujte u lepinje. Nakon toga prebacite lepinje u tiganj i pržite sa svake strane dok ne porumene.

U videu pogledajte kako izgleda ceo postupak pripreme:

U videu pogledajte kako izgleda ceo postupak pripreme:

Mekane iznutra, krvckave spolja. Ukus ovih lepinja će vas oduševiti...

Mekane iznutra, krvckave spolja. Ukus ovih lepinja će vas oduševiti...