Sastojci:
- 2 čaše tople vode
- 1 suvi kvasac
- 1 kašika šećera
- 1 kašika ulja
- 1 kašičica soli
- 1 šolja griza
- 4 šolje brašna
Priprema:
U posudu sipajte 2 čaše tople vode, dodajte kvasac i 1 kašiku šećera i sve dobro izmešajte. Nakon toga dodajte i jednu kašiku ulja i 1 šoju griza i nastavite da mešate.
Kada ste dobili homogenu smesu, dodajte i 4 šolje brašna, 1 kašičicu soli i zamesite testo, pa ostavite sa odstoji oko sat vremena.
Nakon toga, premesit testo i podelite na dva dela od kojih ćete napravite kugle.
Radnu površinu pospite sa malo griza i ulja, pa testo oblikujte u lepinje. Nakon toga prebacite lepinje u tiganj i pržite sa svake strane dok ne porumene.
U videu pogledajte kako izgleda ceo postupak pripreme: