Međutim, koliko god savršene bile, često oduzimaju previše vremena prilikom priprema. Osvrtom na pierogi – tradicionalne poljske knedle, donosimo vam danas jednostavniju verziju koju ćemo nazvati „lenji pierogi“. Epitet lenje dobile su budući da nisu punjene, što ni u kom pogledu ne umanjuje njihov predivan ukus.
Sastojci:
Za pierogi knedle:
- 1 i po šolja rikota sira
- 2 jaja
- ½ kašičice soli
- 1 kašika putera
- 1 i po šolja brašna
Za pripremu povrća:
- 5 kašika putera
- 5 šolja sitno isečenog kupusa
- ½ kašičice soli
- 400 g pečuraka, sitno isečenih
- ¾ šolje grubo isečenih šljiva bez koštica
- 3 kašike sveže seckanog kopra
- 3 kašike sveže seckanog peršuna
- mleveni crni biber
Ahh knedle, bilo da su punjene sa šljivama ili sa sirom, prosto oduzimaju dah sa svakim zalogajem!
Budi deo Stil zajednice.