OVO MORATE DA PROBATE!

POLJSKE PUNJENE NUDLE: Tradicionalno jelo zbog kojeg se turisti vraćaju! (RECEPT)

Ahh knedle, bilo da su punjene sa šljivama ili sa sirom, prosto oduzimaju dah sa svakim zalogajem!

Recepti
10:19h Autor:
POLJSKE PUNJENE NUDLE: Tradicionalno jelo zbog kojeg se turisti vraćaju! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Međutim, koliko god savršene bile, često oduzimaju previše vremena prilikom priprema. Osvrtom na pierogi – tradicionalne poljske knedle, donosimo vam danas jednostavniju verziju koju ćemo nazvati „lenji pierogi“. Epitet lenje dobile su budući da nisu punjene, što ni u kom pogledu ne umanjuje njihov predivan ukus.

Sastojci:

Za pierogi knedle:

  • 1 i po šolja rikota sira
  • 2 jaja
  • ½ kašičice soli
  • 1 kašika putera
  • 1 i po šolja brašna

Za pripremu povrća:

  • 5 kašika putera
  • 5 šolja sitno isečenog kupusa
  • ½ kašičice soli
  • 400 g pečuraka, sitno isečenih
  • ¾ šolje grubo isečenih šljiva bez koštica
  • 3 kašike sveže seckanog kopra
  • 3 kašike sveže seckanog peršuna
  • mleveni crni biber

PRIPREMA:

Za pripremu knedli potrebno je sipati vodu u veću šerpu, posoliti i dovesti do ključanja. U posudi srednje veličine pomešati sir, jaja, so i puter. Dodati brašno i sve sjediniti. Po radnoj površini zatim posuti brašno i prebaciti testo na njega. Napraviti od testa tanak valjak i iseći ga na manje komade. Kuvati knedle u vodi dok ne isplivaju na površinu. Koristeći šupljikavu kašiku prebaciti ih kad su gotove u činiju.

Za pripremu povrća potrebno je u tiganju na srednjoj temperaturi zagrejati puter. Dodati kupus i posoliti. Povremeno mešati, i kuvati oko 10 minuta. Dodati pečurke i nastaviti sa kuvanjem. Na samom kraju slede šljive. Kada je povrće gotovo dodati preko njih knedle, kopar, peršun i jednu kašiku putera, sve grejati još minut i prebaciti na tanjir. Posoliti i posuti biberom po ukusu.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs