Međutim, koliko god savršene bile, često oduzimaju previše vremena prilikom priprema. Osvrtom na pierogi – tradicionalne poljske knedle, donosimo vam danas jednostavniju verziju koju ćemo nazvati „lenji pierogi“. Epitet lenje dobile su budući da nisu punjene, što ni u kom pogledu ne umanjuje njihov predivan ukus.

Sastojci:

Za pierogi knedle:

  • 1 i po šolja rikota sira
  • 2 jaja
  • ½ kašičice soli
  • 1 kašika putera
  • 1 i po šolja brašna

Za pripremu povrća:

  • 5 kašika putera
  • 5 šolja sitno isečenog kupusa
  • ½ kašičice soli
  • 400 g pečuraka, sitno isečenih
  • ¾ šolje grubo isečenih šljiva bez koštica
  • 3 kašike sveže seckanog kopra
  • 3 kašike sveže seckanog peršuna
  • mleveni crni biber

Ahh knedle, bilo da su punjene sa šljivama ili sa sirom, prosto oduzimaju dah sa svakim zalogajem!