zAKUSKA

TAJNA ZA KIFLICE KOJE OSTAJU MEKE I NAKON 3 DANA: Testo vazdušasto i puno fila! (RECEPT)

Jedostavno im nećete moći odoleti

Recepti
10:40h Autor:
TAJNA ZA KIFLICE KOJE OSTAJU MEKE I NAKON 3 DANA: Testo vazdušasto i puno fila! (RECEPT)
Foto: Letina kuhinja

Sastojci za testo:

  • 1kg brašna
  • 40gr svežeg kvasca
  • 20ml mlakog mleka
  • 2 kašičice šećera
  • 100ml mlake vode
  • 100ml ulja
  • 250ml mleka
  • 2 belanca
  • ravna supena kašika soli

Sastojci za fil:

  • 250gr otopljenog maslaca
  • 2 žumanca
  • Sir

Priprema: Aktivirati kvasac, nakon toga umesiti testo. Ostaviti da odmori i praviti oblike, dodavati premaz i sir. Premazati žumancem i posuti susamom. Peći na 180 stepeni 25min. Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs