Predivno

RUČAK ZA DANAS: Najmekše juneće šnicle! (RECEPT)

Ako ih spremite na ovaj način, biće mekane kao puter

Recepti
08:35h Autor:
RUČAK ZA DANAS: Najmekše juneće šnicle! (RECEPT)
juneće šnicle, Foto: Printscreen/youtube/kuhinja za 10

Sastojci:

  • 600 gr. junećih šnicli
  • začini: so, ruzmarin, lovorov list, biber, crvena paprika, beli luk,
  • koren celera,
  • paprika
  • luk
  • šargarepa
  • 50ml paradajz sosa
  • brašno

Priprema:

Šnicle stanjiti čekićem i začiniti sa obe strane: so + malo rzmarina. Iseckati povrće: 2 čena belog luka, malo korena celera, jednu papriku, jedan luk i 3 šargarepe. Dodati u tiganj i dinstati 5 minuta. Dodati 200 ml vode i ostaviti 15ak minuta da se dinsta, dok voda uvri.

Poredati šnicle u tiganj i propržiti sa povrćem par minuta s obe strane. Dodati 200 ml vode i ostaviti da se dinsta 15 - 20 minuta, dok voda skoro sasvim uvri. Okrenite meso povremeno.

Nakon prvih 20 minuta dinstanja dodati lovorov list i opet doliti 200 ml vode i 50 ml paradajz sosa -dinstati 15ak minuta. Treće dodavanje, opet 200 ml vode i opet dinstati 15 - 20 min

Izvaditi meso na tanjir, dodati 200 ml vode zadnji put i začine po želji : sol, biber i crvenu papriku, vratiti meso i dinstati 20 minuta. Pomešati 1 supenu kašiku brašna i 400 ml vode, dodati i kuvati 15 minuta i naša junetina je gotova.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs