Lagani ručak je ono što nam je potrebno kada su vrućine, i ako nema mesa ovaj recept će vas oduševiti. Jednostavno se sprema, sastojci nisu skupi, a čedar možete sami da napravite kod kuće. Musaka od tikvica i paradajza će vam se dopasti na prvi zalogaj, a dovoljno je da je poslužite sa parčetom hleba.
Sastojci:
- 1 kg tikvica
- mirođija
- 50 ml maslinovog ulja
- 2-3 čena belog luka
- 80 g tvrdog sira
- 80 g sira čedar
- 3 jajeta
- 160 ml mleka
- 6 kašika brašna
- čeri paradajz
Priprema:
- Tikvice isecite na kockice, a sireve izrendajte.
- U činiji pomešajte seckanu mirođiju, maslinovo ulje i mleveni beli luk, promešajte i ostavite 10-ak minuta
- . Jaja umutite, pa dodajte mleko i brašno i lepo sjedinite.
- Začinite po želji i promešajte.
- Dodajte u jaja smesu sa mirođijom.
- Promešajte, pa dodajte i rendani sir (malo ostavite da pospete i jelo).
- Smesu sipajte u tikvice i promešajte.
- Zatim poređajte u nauljenu vatrostalnu posudu.
- Preko stavite čeri isečen na pola.
- Pospite preostalim sirom.
- Pecite na 180°C nekih sat vremena.