Sastojci:
- 300 gr jagoda
- 150 gr mlevenog keksa
- 100 gr rastopljenog putera
- 4 kašike gustin
- 4 kašike šećer
- 250 gr maskarpone sira
- rendani sir 150 gr
- 4 kašike šećera u prahu
- 200 gr šlaga
Priprema:
U 150 g mlevenog keksa dodati 100 g otopljenog putera i izmešati. U drugoj posudi pomešajte 4 kašike gustine i 4 kašike vode.
U šerpu staviti 300 gr jagoda ili drugog voća, dodati 5 kašika vode i sačekati da provri, mešajući.
Dodati gustin i mešati dok ne postane čvrst. Ostavite na stranu.
U činiji pomešati 250 g maskarpone sira, 150 g rendanog sira i 4 kašike šećera u prahu - izmešati mikserom.
U drugoj posudi umutiti 200 ml šlaga u čvrst sneg. Kreme sjediniti i dobro promešati kašikom i napunite čaše: sloj keksa - sloj šlaga - sloj jagoda.
Ceo proces pripreme pogledajte u videu: