Mnogi od nas su ljubitelji čizkejka! A jedna od načih najpoznatijih nutricionista Ana Petrović, koja je veliki pobornik zdravog života, podelila je na svom Instagram profilu recept za ovu poslasticu!
Podloga:
- 250g badema
- ½ pomorandže
- 15 urmi (prethodno potopljenih u toplu vodu)
Sve zajedno izblendirati. Dobijenu masu ubaciti u kalup za podlogu.
Krem:
- 450g nemasnog sira
- stevija u prahu ili agava šećer po ukusu
Ovaj krem umutite i izlijete preko podloge.
Glazura:
Od voća možete koristiti miks bobičastog voća, maline, borovnice, kupine, jagode, ili samo jednu vrstu.
Voće kuvati sa vodom i agavom oko 10 min. Jedan želatin, takođe, ostaviti da nabubri 10 min. u vodi, istopiti ga (ne sme da provri) i dodati u voće koje ste skinuli sa vatre. Ostaviti da se ohladi. Glazuru dodajte preko belog krema.