7 PREDLOGA ZA RUČAK OD PONEDELJKA DO NEDELJE: Fantastični recepti domaćih jela koja su za SVAČIJI UKUS

Donosimo vam 7 ideja za ručak za svaki dan u nedelji, uživajte u pripremi ovih preukusnih jela.

Recepti
10:26h Autor:
7 PREDLOGA ZA RUČAK OD PONEDELJKA DO NEDELJE: Fantastični recepti domaćih jela koja su za SVAČIJI UKUS
7 predloga za ručak za 7 dana, Foto: Printscreen/youtube

Znamo da je najteže osmisliti jelovnik za nedelju ispred nas a vikend je idealan za to da se osmisli i organizuje ručak za iduću nedelju. Predlažemo vam 7 domaćih jela koje možete da spremate od ponedeljka do sledeće nedelje:

1. TURSKI PILAV SA PILETINOM

Kada spremate pilav, možete lako da spremite i domaću supu od piletine koja će vam poslužiti kao predjelo.

Potrebno je:

  • 1 kg pilećih bataka
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 paškanat
  • 1 celer
  • 2 šargarepe
  • 3 manje šoljice pirinča
  • So, biber, suvi začin.

2. LOVAČKI ĐUVEČ

Najbolji ručak je onaj koji u sebi ima obilje povrća i mesa. Začini su tu da mu daju pikantnost, a na vama je izbor.

Sastojci:

  • 400-500g piletine
  • 1 crni luk
  • 1/2 praziluk
  • 1-2 papričice
  • 1-2 šargarepa
  • 1 paprika
  • 100g. pirinča
  • 1kg. krompira
  • 250-300ml. paradajz sosa
  • 250ml. vode
  • Začine dodajte po ukusu: so, suvi začin, crvena začinska paprika, biber, ulje.

3. TELEĆE ŠNICLE PO RECEPTU STEVE KARAPANDŽE

Stevo Karapandža je omiljeni kuvar na prostorima bivše Jugoslavije, a njegovi recepti su veoma precizni i provereni.

Potrebno je:

  • 8 šnicli,
  • 60 g putera,
  • 1 dl belog vina,
  • 1 dl kisele pavlake,
  • 4 limuna,
  • 1 vezica peršuna,
  • so,
  • sveže mleveni biber

4. ZAPEČENI KARFIOL U RERNI

Savršen ručak za svačiji ukus, a plus je bez mesa - uživajte u divnom i dijetalnom jelu.

Potrebno je:

  • 1 kg karfiola
  • 4 jaja
  • 300 grama kisele pavlake
  • 150 ml mleka
  • 100 ml ulja
  • 1 kašičica suvog začina
  • 1 kašika brašna
  • 2 kašike prezle
  • so i biber

5. VOJNIČKI PASULJ PO RECEPTU IZ JNA

Oni koji su ga probali kažu da ništa ukusnije nisu jeli od ovog ručka.

Sastojci:

  • 500 gr pasulja
  • 1 glavica crnog (crvenog) luka
  • 2-3 čena belog luka
  • 1 šargarepa
  • 100 gr masti ili ulja
  • so, biber, 1 kašika suve začinske paprike, 1 kašika mešavine začina, 1 list lovora, 1 suva paprika, peršunov list

6. KAFANSKI PODVARAK

Podvarak je pravo zimsko jelo kojem niko ne može odoleti, pogotovo ako se spremi po kafanskom receptu.

Potrebno je:

  • 2 glavice kupusa (oko1 kg)
  • 2 glavice crnog luka
  • 3-4 čena belog luka
  • oko 500 grama svinjskih šnicli
  • 150-200gr slaninice
  • začini: suva začinska paprika, biber, suvi začin, ulje, pola čaše vode

7. KROMPIR ČORBA BEZ MESA

Toplo posno jelo na kašiku, savršeno za celu porodicu.

Sastojci:

  • 3 veća krompira
  • 1 crvena paprika
  • 1 glavica luka
  • 1 šargarepa
  • 1 paradajz
  • 1 kocka za supu ili kašikica začina
  • 2 kašike ulja
  • 1,5 l vode
  • so biber

Zaprška: 4 kašike ulja 1 kašika brašna 1/2 kašičice aleve paprike

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs