Kačamak se smatra jednim od najzdravijih doručaka, a zapečen u rerni pretvara se u vrhunski gurmanluk.
Sastojci:
- 1l. vode
- 500ml. mleka
- 1 šaka soli
- 50ml. ulja, masti, ili putera
- 300gr. kukuruznog brašna
- Nadev:
- 300gr. praziluka
- 1 crvena paprika
- 300-500gr. sira
- Ulje,
- Začinska crvena paprika.
Priprema: U litar vode stavite šaku soli, a onda dodajte mleko i mast ili ulje. Kada provri tečnost, dodajte kukuruzno brašno pa napravite kačamak.
U tiganju prodinstajte praziluk i crvenu papriku sa začinima.
U pleh stavite kačamak, prelijte sa maslacem u koji ste dodali začinsku papriku, preko stavite fil od praziluka, a preko sir. Pecite sve 15 minuta na 180 stepeni Celzijusa.
Bonus video: