ZAPEČENI KAČAMAK PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Doručak koji se jede sa velikim uživanjem, zdrav i ukusan

Jedan od najzdravijih doručaka po receptu naših baka, svakako je kačamak

Recepti
Autor:
ZAPEČENI KAČAMAK PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Doručak koji se jede sa velikim uživanjem, zdrav i ukusan
Kačamak, Foto: Printscreen/youtube

Kačamak se smatra jednim od najzdravijih doručaka, a zapečen u rerni pretvara se u vrhunski gurmanluk.

Sastojci:

  • 1l. vode
  • 500ml. mleka
  • 1 šaka soli
  • 50ml. ulja, masti, ili putera
  • 300gr. kukuruznog brašna
  • Nadev:
  • 300gr. praziluka
  • 1 crvena paprika
  • 300-500gr. sira
  • Ulje,
  • Začinska crvena paprika.

Priprema: U litar vode stavite šaku soli, a onda dodajte mleko i mast ili ulje. Kada provri tečnost, dodajte kukuruzno brašno pa napravite kačamak.

U tiganju prodinstajte praziluk i crvenu papriku sa začinima.

U pleh stavite kačamak, prelijte sa maslacem u koji ste dodali začinsku papriku, preko stavite fil od praziluka, a preko sir. Pecite sve 15 minuta na 180 stepeni Celzijusa.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs