Kafanska jela su jedna od najukusnijih, a kada pročitate i spremite podvarak po ovom receptu shvatićete još jednom da je to zaista istina.
Potrebno je:
- 2 glavice kupusa (oko1 kg)
- 2 glavice crnog luka
- 3-4 čena belog luka
- oko 500 grama svinjskih šnicli
- 150-200gr slaninice
- začini: suva začinska paprika, biber, suvi začin, ulje, pola čaše vode
Priprema: Na ulju prepržite meso da se uhvati lepa korica. Izvadite meso i ostavite ga sa strane, pa na toj masnoći predinstajte crni luk, beli luk, i slaninicu. Kasnije dodajte sitno seckan kupus i začine. Sve izmešajte pa zatim posložite u vatrostalnu činiju i zapecite u rerni.
Podvarak je pravo zimsko jelo kojem niko ne može odoleti, pogotovo ako se spremi po kafanskom receptu
Podvarak je pravo zimsko jelo kojem niko ne može odoleti, pogotovo ako se spremi po kafanskom receptu
Budi deo Stil zajednice.