PREDLOG ZA RUČAK: Kafanski podvarak poješćete u slast ako ga spremite po ovom jednostavnom receptu

Podvarak je pravo zimsko jelo kojem niko ne može odoleti, pogotovo ako se spremi po kafanskom receptu

Recepti
Autor:
PREDLOG ZA RUČAK: Kafanski podvarak poješćete u slast ako ga spremite po ovom jednostavnom receptu
Kafanski podvarak, Foto: Printscreen/youtube

Kafanska jela su jedna od najukusnijih, a kada pročitate i spremite podvarak po ovom receptu shvatićete još jednom da je to zaista istina.

Potrebno je:

  • 2 glavice kupusa (oko1 kg)
  • 2 glavice crnog luka
  • 3-4 čena belog luka
  • oko 500 grama svinjskih šnicli
  • 150-200gr slaninice
  • začini: suva začinska paprika, biber, suvi začin, ulje, pola čaše vode

Priprema: Na ulju prepržite meso da se uhvati lepa korica. Izvadite meso i ostavite ga sa strane, pa na toj masnoći predinstajte crni luk, beli luk, i slaninicu. Kasnije dodajte sitno seckan kupus i začine. Sve izmešajte pa zatim posložite u vatrostalnu činiju i zapecite u rerni.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs