NE PROPUSTITE IH

MARŠMELOU KOLAČ: Poslastica prste da pližete!(RECEPT/VIDEO)

Kremaska poslastica koja će vas oboriti s nogu

Recepti
Autor:
MARŠMELOU KOLAČ: Poslastica prste da pližete!(RECEPT/VIDEO)
Foto: Shutterstock

Potrebni sastojci:

Biskvit:

  • 6 žumanaca
  • 7 kašika šećera
  • 200 ml mleka
  • 100 ml ulja
  • 1 vanilin šećer
  • pola praška za pecivo
  • 3 kašike kakaa
  • 6 kašika brašna

Glazura:

  • 150 gr čokolade
  • 5 kašika vode
  • 5 kašika ulja

Velicina pleha: 37x24

Priprema:

Razdvojiti belanca od žumanaca. Umutiti žumanca sa šećerom, zatim dodati ulje i mleko, a onda pomešano brašno s kakaom i praškom za pecivo. Prebaciti u nauljenu tepsiju i peći na 200 stepeni, otprilike nekih 15 min. Proveriti čačkalicom da li je biskvit pečen.

Dok se biskvit peče pripremati sneg šlag od belanaca. Umutiti 6 belanaca u čvrst sneg, zatim dodati 10 kašika šećera i 1 vanilin šećer i opet dobro umutiti u čvrst sneg.

Staviti u šerpu 10 kašika šećera i 4 kasike vode da prokuva, zatim lagano sipati u umućen sneg od belanaca i mutiti mikserom. Treba dobro umutiti, a da li je umućeno proverite tako što ćete okrenuti posudu naopako, a sneg treba da čvrsto stoji i da ne curi.

Umuceni sneg staviti preko biskvita i staviti u pećnicu na kratko, samo da površina od krema postane malo čvrsta.

A da li je dovoljno bila u rerni isprobajte tako što ćete dotaknuti prstom, ako ne ostaje na prstu, znači dovoljno je.

Rastopite zajedno sastojke za glazuru i prelijte preko kolača, zatim isecite kolač na željene veličine.

Pogledajte pripremu:

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs