Domaće pite su odlične kao predjelo na slavama ili kada su praznici, ali još su bolje kada ih servirate za večeru. Lako se i brzo prave, pa nijedna domaćica ne okleva kada je recpet za pitu u pitanju. Možete i sami da razvlačite kore, ali ako niste spretni, slobodno koristite kupovne ukus je isti.
Ovu pitu napunite sirom i šunkom, a poslužite sa čašom hladnog jogurta.
Sastojci:
- 1 pakovanje kora
- 2 jajeta
- 150 ml mleka
- 1 kašika brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 50 g putera
- tvrdi sir
- šunka
Priprema:
- Pomešajte jaja, mleko, istopljeni puter, brašno, prašak za pecivo i so.
- Dobro sjedinite.
- Koru premažite dobijenom smesom.
- Preko stavite drugu koru i pospite rendanim sirom.
- Zatim preko ide treća kora koju isto treba da premažete smesom od jaja i onda četvrta kora, pa preko stavite šunku.
- Opet ide kora, premažite smesom od jaja, a onda stavite šestu koru i pospite rendanim sirom.
- Urolajte i stavite u pleh obložen pek papirom.
- Napravite 3 rolata/pite.
- Premažite preostalom smesom od jaja i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.