Napravljena je upravo od badema kojih u toj regiji ima u izobilju, korice pomorandže kojih takođe ima i naravno čokolade. Zanimljivo je da u ovu tortu ne stavljamo brašno, već nam za to služi samleveni badem. Pored ove tamne verzije torte kapreze postoji i žuta verzija sa limunom.
Hrskava je spolja, a sočna unutra, svaki zalogaj torte kapreze daje jedinstveno savršenu kombinaciju slatkoće i gorčine, još se pri tome osete komadići samlevenog badema. Da biste osetili dah Kaprija dovoljno je da sami napravite tortu, verujemo da ćete biti oduševljeni ovim desertom.
Sastojci:
- 150g mlevenih badema
- 125g šećera u prahu
- 3 jaja
- 125g putera
- 150g crne čokolade
- naribana korica pomorandže
- so
- šećer u prahu za posipanje
- opciono 2-3 kašike amareta (liker)
Nekako je živopisno ostrvo Kapri na jugu Italije savršeno lepo. Pored prirode, mora, stabala limuna i pomorandži, cvetova raznovrsnih boja, slatkog života, kapri sandala, podario nam je i kolač pod nazivom torta kapreze.