probajte

RUČAK ZA DANAS: Svinjski ražnjići sa belim lukom, ruzmarinom i čilijem! (RECEPT)

Jednostavno, a preukusno!

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Svinjski ražnjići sa belim lukom, ruzmarinom i čilijem! (RECEPT)
Foto: Instagram / Donnahaymagazine

Jako je teško domaćicama da smisle nešto novo što bi moglo da obraduje čula njenih najbližih. Ovaj recept je upravo to! Jednostavna priprema mesa koje često jedemo na malo drugačiji način. Zbog začina koje koristimo, imaćete osećaj da ručate u nekom ekskluzivnom restoranu.

Sjajna kuvarica Dona Hej iz Australije je za vas pripremila recept za ukusne ražnjiće sa belim lukom, ruzmarinom i čilijem.

Sastojci:

  • 8 dugačkih grančica ruzmarina
  • 2 zdrobljena češnja belog luka
  • 1 mala kašika narendane kore od limuna
  • ½ male kašike semenki od komorača
  • 1 mala kašika čili pudera
  • ¼ šoljice ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • morska so i sveže smrvljeni crni biber
  • 1.2kg svinjskog brata sa koje je uklonjena maasnoća, a meso je isečeno na kockice od oko 3cm

Uputstvo:

Uklonite lišće sa grančica ruzmarina, ali ostavite 4 cm lišća pri vrhu. Ostatak ostavite sa strane.

Naoštrite drugi kraj grančice režući nožem pod uglom.

Preostali ruzmarin stavite u blender za hranu i dodajte mu beli luk, limunovu koru, komorač, ulje i so i biber i fino izblendirajte.

Meso stavite u posudu i dodajte mu pola marinade od ruzmarina pa ga marinirajte 10-tak minuta.

Pecite po 6 minuta sa svake strane, gotovo je kada spolja ima lepu koricu.

Poslužite sa ostatkom marinade.

Prijatno!

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs