POSNA POSLASTICA

STARINSKE TATLIJE PO NAJORIGINALNIJEM RECEPTU: Ukus koji ne prestaje da oduševljava već generacijama!(RECEPT/VIDEO)

Tatlije su starinska posna poslastica, a mi vam donosimo originalni recept koji traje već generacijama

Recepti
Autor:
STARINSKE TATLIJE PO NAJORIGINALNIJEM RECEPTU: Ukus koji ne prestaje da oduševljava već generacijama!(RECEPT/VIDEO)
Foto: Printscreen/YouTube/Bokinakuhinja

Potrebni sastojci:

veličina šolje je 200 ml

-2 slano ulje 400 ml -1 slana voda 200 ml -1,5 kašičice šećera -1 prašak za pecivo - 10 gr -5 kašika brašna -tepsija prečnika 30 cm

Testo istopiti rukom u plehu debljine jednog prsta reza i peći na 220 C-15 minuta, smanjiti rernu na 180 C i peći još 30 min.

Dok se kolač peče napraviti preliv-šerbet.

Šerbet:

-2,5 slane vode - 300 ml -2,5 soli šećera-oko 390 gr -1/2 limuna isečenog na tanke kriške

Šerbet kuvati 10 minuta, vruć kolač preliti mlakim šerbetom i ostaviti da se hladi do sledećeg dana, tada je najlepši...

Po želji u testo možete dodati 1 šaku seckanih ili mlevenih oraha ili suvog grožđa.

Pogledajte pripremu:

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs