Sastojci:
- 2 jajeta
- 150 g šećera
- 100 ml ulja
- 200 ml mleka
- 250 g brašna
- 60 g kakaoa
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica limunovog soka + pola kašičice sode bikarbone
Fil:
- 250 g kondenzovanog mleka
- 170 g putera
- 100 g crne čokolade
- 60 g slatke pavlake
Priprema:
- Jaja umutite sa šećerom penasto.
- Dodajte mleko i ulje pa mutite još malo.
- Brašno pomešajte sa prakom za pecivo i kakaom pa dodajte prethodnoj smesi.
- Mešajte žicom da ne ostanu grudvice.
- Pomešajte sodu i limunov sok pa dodajte u smesu.
- Izlijte u kalup i pecite pola sata na 180 stepeni.
- Kada bude gotova presecite je na pola po širini i sklonite ivice koje štrče da dobijete 2 jednaka kvadrata.
- Za fil umutite kondenzovano mleko sa omekšalim puterom.
- Premažite jednu koru, pa prekrijte drugom i od ostatka fila premažite ivice kore.
- Čokoladu otopite sa pavlakom pa prelijte tortu.
- Ohladite 1 sat.