Svako od nas želi da na velikom slavlju naša trpeza bude najlepša i da prosto blista. Naš današnji predlog za vaš svečani ručak je baš takav. Verujemo da će vam se dopasti. Ne iziskuje ni mnogo truda niti vremena, a zauzvrat ćete dobiti zaista nešto fantastično - jelo koje ne samo da lepo izgleda, već je i zaista božanstvenog ukusa.
Sastojci:
- 4 bataka sa karabatakom bez kosti
Marinada:
- 3 čena belog luka
- 50 grama peršuna
- 1 kašika senfa
- biber
- so
- suvi zašin
- maslinovo ulje
Za punjenje:
- 4 koluta mortadele
- 4 listića sira
- 200 gr. dimljene slanine (pančete)
Prekrijte alu folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 C oko 20 minuta. Skinutite zatim foliju i zapecite još 10 minuta, kako bi meso dobilo hrskavu koricu.
Pogledajte pripremu: