probajte

ĆEVAPI I AROMATIČNI PIRE KROMPIROM SA PEČURKAMA: Toliko je ukusno da znamo da ćete smazati! (RECEPT, VIDEO)


Poboljšajte ukus pire krompiru sa pečurkama, a poslužite sa omiljenim srpskim jelom - ćevapima.

Recepti
Autor:
ĆEVAPI I AROMATIČNI PIRE KROMPIROM SA PEČURKAMA: Toliko je ukusno da znamo da ćete smazati! (RECEPT, VIDEO)
Foto: PrintscreenJutjub/Home kitchen with Danny

Meveno meso može da se koristi kada se priprema musaka, sarma..., ali ubedljivo najlepša jela sa mlevenim mesom su ćevapi i ćufte, kao i leskovački uštipci.

Sada napravite lako ćevape sa lukom, a kao prilog poslužite aromatični pire krompir sa pečurkama. Garantovano će se svima dopasti.

Sastojci:

  • 1 kg mlevenog mesa
  • 1 crni luk

Za pire:

  • 4 krompira
  • 340 g pečuraka
  • malo putera
  • mirođija
  • vlašac

Priprema:

  • Mleveno meso pomešajte sa sitno seckanim crnim lukom i začinima po želji.
  • Ostavite da stoji 2 sata kako bi meso upilo začine.
  • Napravite ćevape i ispecite.
  • Krompir skuvajte i ispasirajte.
  • U tiganju zagrejte puter sa malo ulja i pržite iseckane pečurke oko 10 minuta na umerenoj vatri.
  • Posolite i pobiberite.
  • Kada su pečurke spremne, dodajte ih u pire krompir.
  • Promešajte, pa dodajte mirođiju i vlašac, opet malo promešajte.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs