NUTRICIONISTI PREDLAŽU

OVAKO SE KUVA NAJBOLJI GRAŠAK: Jedan sastojak daje jelu JEDINSTVENI ukus! (RECEPT)

Nutricionisti predlažu potpuno novi recept za pripremu graška!

Recepti
Autor:
OVAKO SE KUVA NAJBOLJI GRAŠAK: Jedan sastojak daje jelu JEDINSTVENI ukus! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Domaćice kažu da nema ničeg prostijeg nego skuvati grašak. Otvorite kesu zamrznutog povrća, sipate u vodu koja ključa, ostavite da vri nekoliko minuta, pa ocedite i začinite?

Možda ste od onih koji ga pripremaju na starinski način. Prvo izdinstate malo crnog i belog luka, pa zatim šargarepu i na kraju dodate grašak kuvate sve do zaprške.

Na kraju bogato zapržite i servirate. Sada nutricionisti imaju potpuno novi predlog.

Posni paprikaš, Grašak, Paprikaš
foto: Profimedia
  • U toplom tiganju otopite malo putera, dodajte zamrznuti grašak i poklopite, pa na tihoj vatri ostavite da se polako dinsta u sopstvenoj tečnosti.

Puter je najvažniji sastojak u ovom receptu za grašak, jer mu daje poseban ukus, ali valja dodati i kašiku šećera, tako ćete dobiti pravi specijalitet.

Margarin, Puter
foto: Shutterstock
  • Desetak minuta kasnije možete dodati začine po želji. Posebno se dobro slažu beli luk i mirođija. Ovakvom pripremom graška čuvate hranljive materije koje biste inače izgubili brzim kuvanjem u ključaloj vodi.
  • Takođe, izbegavate i loše posledice uprženog luka i zaprške na stomak i ceo sistem za varenje. Ovako spremljen grašak možete servirati kao prilog uz meso ili poslužiti kao glavno jelo, uz dodatak prženih jaja, krompira i salate.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs