Meveno meso može da se koristi kada se priprema musaka, sarma..., ali ubedljivo najlepša jela sa mlevenim mesom su ćevapi i ćufte, kao i leskovački uštipci.
Sada napravite lako ćevape sa lukom, a kao prilog poslužite aromatični pire krompir sa pečurkama. Garantovano će se svima dopasti.
Sastojci:
- 1 kg mlevenog mesa
- 1 crni luk
Za pire:
- 4 krompira
- 340 g pečuraka
- malo putera
- mirođija
- vlašac
Priprema:
- Mleveno meso pomešajte sa sitno seckanim crnim lukom i začinima po želji.
- Ostavite da stoji 2 sata kako bi meso upilo začine.
- Napravite ćevape i ispecite.
- Krompir skuvajte i ispasirajte.
- U tiganju zagrejte puter sa malo ulja i pržite iseckane pečurke oko 10 minuta na umerenoj vatri.
- Posolite i pobiberite.
- Kada su pečurke spremne, dodajte ih u pire krompir.
- Promešajte, pa dodajte mirođiju i vlašac, opet malo promešajte.