Umesto belog mesa za ručak pripremite batake u kremastom sosu od pečuraka. A preko pospite rendani kačkavalj za još sočniji ukus. Poslužite sa pirinčem ili pire krompirom, a možete i samo sa parčetom hleba. Bataci ovako pripremljeni se spremaju brzo i lako, a isprljaćete samo tiganj. Sastojci:
- 7 bataka
- 1 crni luk
- 400 g šampinjona
- 500 mml pavlake za kuvanje
- 50 g tvrdog sira
Priprema:
- Posolite i pobiberite batake.
- Ispržite ih na ulju sa svake strane.
- Izvadite meso, pa u istom tiganju propržite sitno seckan luk.
- Dodajte seckane pečurke i pržite još nekih 10-ak minuta.
- Sipajte pavlaku za kuvanje i začinite.
- Vratite batake i poklopite tiganj.
- Kuvajte na laganoj vatri još 10 minuta.
- Pospite rendanim sirom i ostavite još 1-2 minuta na baš niskoj temperaturi.