ODLIČAN RUČAK

BATACI U KREMASTOM SOSU: Mekano i sočno meso, prste da poližete! (RECEPT, VIDEO)


Bataci u sosu od pečuraka, posuti topljenim sirom su odlična ideja za nedeljni ručak.

Recepti
Autor:
BATACI U KREMASTOM SOSU: Mekano i sočno meso, prste da poližete! (RECEPT, VIDEO)
Foto: PRINTSCREEN/YT/ HOME KITCHEN WITH DANNY

Umesto belog mesa za ručak pripremite batake u kremastom sosu od pečuraka. A preko pospite rendani kačkavalj za još sočniji ukus. Poslužite sa pirinčem ili pire krompirom, a možete i samo sa parčetom hleba. Bataci ovako pripremljeni se spremaju brzo i lako, a isprljaćete samo tiganj. Sastojci:

  • 7 bataka
  • 1 crni luk
  • 400 g šampinjona
  • 500 mml pavlake za kuvanje
  • 50 g tvrdog sira

Priprema:

  • Posolite i pobiberite batake.
  • Ispržite ih na ulju sa svake strane.
  • Izvadite meso, pa u istom tiganju propržite sitno seckan luk.
  • Dodajte seckane pečurke i pržite još nekih 10-ak minuta.
  • Sipajte pavlaku za kuvanje i začinite.
  • Vratite batake i poklopite tiganj.
  • Kuvajte na laganoj vatri još 10 minuta.
  • Pospite rendanim sirom i ostavite još 1-2 minuta na baš niskoj temperaturi.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs