ODUŠEVIĆETE SE

TORTA SA MALINAMA IZ TIGANJA: Očaravajuća poslastica sa 2 kremasta fila! (RECEPT, VIDEO)


Za ovu osvežavajuću tortu sa malinama neće vam trebati rerna, sve se sprema u tiganju.

Recepti
Autor:
TORTA SA MALINAMA IZ TIGANJA: Očaravajuća poslastica sa 2 kremasta fila! (RECEPT, VIDEO)
Foto: PrintscreenJutjub/ Cookrate - Cakes

Većina je navikla da za tortu sa korama pali rernu, ali ovde vam neće biti potrebna. Sve se sprema na ringli, a izgleda kao iz poslastičarnice.

Osvežavajuću ukus maline u kombinaciji sa vanilom oduševiće goste, a torta je izuzetno lagana, te će u tren nestati sa vašeg stola.

Sastjci za koru:

  • 400 g brašna
  • 170 g putera
  • 100 g šećera
  • 6 ml ekstrakta vanile

Za crveni fil:

  • 500 g smrznutih malina
  • 200 g šećera
  • 30 g gustina
  • 20 ml vode

Priprema:

  • U brašno dodajte šećer, sitno naseckani puter i ekstrakt vanile, pa rukama dobro sve sjedinite.
  • Smesu pržite u tiganju dok ne dobije zlatasto-braonkastu boju.
  • U kalup prečnika 20 cm obložen pek papirom, stavite jedan sloj ove kore.
  • U gustin dodajte šećer, tri cela jajeta i sve umutite ručnom mutilicom.
  • Smesu ulijte u mleko i kuvajte na laganoj vatri uz mešanje.
  • Kada se zgusnulo dodajte puter.
  • Tanak sloj fila premažite preko kore u kalupu, možete da koristite i špric ukoliko će vam biti lakše.
  • Maline u koje ste dodali šećer lagano rastapajte na ringli, konstantno mešajući.
  • Gustim rastopite sa vodom pa dodajte u sos.
  • Jedan red crvenog fila stavite preko belog u kalup.
  • Ponovo premazujte sve istim redom dokle god imate sastojke.
  • Na vrhu treba da vam bude crveni fil od malina.
  • Ostavite u frižideru na 2 sata da se stegne, potom skinite kalup i spremna je za služenje.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs