božanstvena poslastica

Torta sa jagodama i maskarpone sirom: Prava letnja rapsodija ukusa! (RECEPT)

Donosimo vam desert lagane poslastice, idealne za letnje dane

Recepti
Autor:
Torta sa jagodama i maskarpone sirom: Prava letnja rapsodija ukusa! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci za testo:

  • 220 g brašna
  • 50 g šećera
  • 1 prstohvat soli
  • 130 g maslaca
  • 1 jaje
  • korica limuna

Sastojci za kremu od sira:

  • 2 žumanca
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 1 kašičica arome vanile
  • 8 kašika šećera u prahu
  • 300 grama maskarpone sira
  • 2 kašike jogurta
  • 180 ml slatke pavlake

Torta sa bananama i keksom gotova za 15 minuta: Kremasti i nezaboravni užitak! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Sastojci uz jagode:

  • 600 g jagoda
  • 1 kašika šećera
  • sok od jednog limuna

Priprema:

  • Umutite sastojke za testo i stavite testo da odstoji u frižideru pola sata.
  • Ohlađeno testo tanko razvaljajte u obliku kruga i prebacite u kalup za pitu. Rubovi testa moraju biti visoki 2 do 3 cm.
  • Testo izbockajte viljuškom i pecite u rerni na 180 Celzijusa oko 25 minuta.
  • Presecite jagode na pola, pospite ih šećerom i limunovim sokom, te promešajte i ostavite 30 minuta da odstoji na sobnoj temperaturi.
  • Žumanca promešajte s vanilin šećerom, aromom vanile i dve kašike šećera u prahu, te mutite da dobijete svetlu kremu.
  • Zatim kremi dodajte maskarpone sir, jogurt i preostali šećer u prahu.
  • Izmiksajte, te dodajte šlag od slatke pavlake.
  • Ohlađeno testo napunite kremom.
  • Jagode poslažite kružno po vrhu i ukrasite listićima bosiljka.

Rolat sa čokoladom i lešnikom: Božanstvena kremasta kombinacija koja budi sva čula! (RECEPT)

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs