Sastojci za testo:
- 220 g brašna
- 50 g šećera
- 1 prstohvat soli
- 130 g maslaca
- 1 jaje
- korica limuna
Sastojci za kremu od sira:
- 2 žumanca
- 2 kesice vanilin šećera
- 1 kašičica arome vanile
- 8 kašika šećera u prahu
- 300 grama maskarpone sira
- 2 kašike jogurta
- 180 ml slatke pavlake
Torta sa bananama i keksom gotova za 15 minuta: Kremasti i nezaboravni užitak! (RECEPT)
Sastojci uz jagode:
- 600 g jagoda
- 1 kašika šećera
- sok od jednog limuna
Priprema:
- Umutite sastojke za testo i stavite testo da odstoji u frižideru pola sata.
- Ohlađeno testo tanko razvaljajte u obliku kruga i prebacite u kalup za pitu. Rubovi testa moraju biti visoki 2 do 3 cm.
- Testo izbockajte viljuškom i pecite u rerni na 180 Celzijusa oko 25 minuta.
- Presecite jagode na pola, pospite ih šećerom i limunovim sokom, te promešajte i ostavite 30 minuta da odstoji na sobnoj temperaturi.
- Žumanca promešajte s vanilin šećerom, aromom vanile i dve kašike šećera u prahu, te mutite da dobijete svetlu kremu.
- Zatim kremi dodajte maskarpone sir, jogurt i preostali šećer u prahu.
- Izmiksajte, te dodajte šlag od slatke pavlake.
- Ohlađeno testo napunite kremom.
- Jagode poslažite kružno po vrhu i ukrasite listićima bosiljka.
Rolat sa čokoladom i lešnikom: Božanstvena kremasta kombinacija koja budi sva čula! (RECEPT)
(Stil.Kurir.rs)