Sastojci:
- 500 grama mlevenog keksa
- 300 ml soka od pomorandže
- 150 grama šećera u prahu
- 250 grama maslaca
- 150 grama čokolade za kuvanje
- 250 grama badema
- 1 kg banana
- 500 ml slatke pavlake
Čiz kejk od kikirikija i čokolade: Kremasto zadovoljstvo savršene kombinacije ukusa! (RECEPT)
Priprema:
- Otopite čokoladu na pari.
- U posebnu posudu ubacite omekšali maslac, šećer,te umutite.
- dodajte bademe, keks i sok od pomorandže.
- Mesite rukom dok se smesa ne sjedini, a zatim je podelite na dva dela.
- U jedan stavite otopljenu čokoladu.
- Na dno kalupa stavite čokoladni deo.
- Potom poređajte banane koje ste pre toga poprskali limunovim sokom kako ne bi pocrnele.
- Preko toga stavite svetli deo.
- Celu tortu premažite šlagom od umućene slatke pavlake.
- Ostavite je u frižideru da odstoji nekoliko sati.
Zapečeni sutlijaš: Ovako nešto do sada niste probali! (RECEPT, VIDEO)