Sastojci za testo:
- 500 grama brašna (tip 500)
- 250 ml mleka
- 100 ml ulja
- 2 jaja
- 1/2 kockice svežeg kvasca (25 g)
- 1/2 kašike soli
- 5 kašika šećera
Sastojci za nadev:
- pekmez (po izboru)
Sastojci za premazivanje:
- 1 žumance
- nekoliko kapi ulja
Piroške punjene sočnim mesom: Večera da vam pamet stane!(RECEPT)
Priprema:
- U 250 ml mlakog mleka razmutite kvasac i dodajte kašiku šećera.
- Ostavite da naraste 15-ak minuta.
- U brašno dodajte kvasac, jaja, ulje, šećer i so, te umesite glatko testo.
Možete ga mešati dodacima za testo suz pomoć miksera.
- Sjedinjeno testo mesite još malo na blago pobrašnjenoj podlozi.
- Testo podelite na dva dela (dve korice), prekrijte krpom i ostavite 45 minuta da naraste.
- Korice istanjite što više možete pa celu površinu testa namažite pekmezom.
- Urolajte ih i poređajte u podmazan pleh.
- Štrudlu premažite žumancetom u koji ste dodali nekoliko kapi ulja.
- Pecite u rerni oko 45 minuta na temperaturi od 200 Celzijusa.
- Gotovu štrudlu poprskajte s malo vode, prekrijte i ostavite da se malo ohladi.
5 vrsta sitnih kolača: Jednostavni za pripremu, ukusni i prelepi! (RECEPT)