Sastojci za testo:
- 200 ml mleka
- 1/2 kg brašna
- 125 g margarina
- so
Sastojci za nadev:
- 600 g mlevenog keksa
- 400 g kreme od lešnika
- 200 ml mleka
Torta sa čokoladom i rižom: Nešto sasvim drugačije! (RECEPT, VIDEO)

Priprema:
- U toplo mleko stavite kvasac i šećer, pa ostavite da odstoji 10 minuta.
- Dodajte pola mere brašna i sve izmešajte.
- Dodajte omekšali margarin, so i ostatak brašna, pa zamesite mekano testo.
- Ostavite testo da odstoji oko sat vremena da naraste.
- Podelite ga na dva dela, pa razvucite u pravougaonik dimenzija 35 x 25 cm.
- Pomešajte keks i kremu od lešnnika, pa dodajte mleko i sve izmešajte. Ako je previše gusto dodajte još mleka.
- Nanesite pola smese, uvijte i stavite u podmazan pleh.
- Isto uradite i s drugim delom testa.
- Ostavite da odstoji 20 minuta, premažite umućenim jajetom pa uključite rernu da se zagreje na 200 Celzijusa.
- Stavite rolat da se peče pa smanjite temperaturu na 180 Celzijusa i pecite oko pola sata.
Pita sa tikvicama: Jednostavna, izdašna i neverovatno ukusna! (RECEPT)