Sastojci:
- 200 grama brašna
- 2 jaja + 1 jaje za premaz
- 170 grama jogurta
- 1/2 čaše mleka
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1 crni luk
- 1 veća tikvica
- 2-3 šargarepe
- maslinovo ulje
- so
- biber
Pileći paprikaš: Jelo koje jača telo, štiti od bolesti, poboljšava varenje! (RECEPT, VIDEO)
Priprema:
- U posudu dodajte brašno, jogurt i dva jaja i sve dobro promešajte.
- U testo dodajte prašak za pecivo i mleko, te sve ponovo promešajte da se sjedini.
- Narendajte tikvicu i šargarepe, te naseckajte luk na kockice, pa pomešajte povrće.
- Posolite, pobiberite i prelijte s malo ulja pa ponovo promešajte.
- U posudu za pečenje dodajte pola smese testa, zatim povrće, pa opet preostali deo testa.
- Za kraj umutite jaje i premažite površinu smese.
- Pecite 30-35 minuta na 190 Celzijusa.
Fokača sa ljutim čvarcima: Aromatična pogača koja se lako pravi! (RECEPT, VIDEO)