Sastojci:
- 50 grama badema
- 1 luk
- 2 čena belog luka
- 4 inćuna u maslinovom ulju
- maslinovo ulje
- 300 grama testenine po želji
- 4 male tikvice
- 300 grama fileta tunjevine
- 400 grama čeri paradajza
- 1 limun
- 30 grama pekorino sira
Namaz od pečenog patlidžana: Jednostavno savršen! (RECEPT)
Priprema:
- Bademe lagano tostirajte u tiganju na srednjoj temperaturi, a zatim ih izdrobite u avanu.
- Naseckajte crni luk i beli luk, te ih pomešajte sa sitno naseckanim nćunima u koje ćete dodati dve kašike maslinovog ulja.
- Pržite u tiganju četiri minuta uz mešanje.
- Tikvice naseckajte na kolutiće debljine pola centimetra, a file tunjevine na male kockice, a onda sve ubacite u tiganj.
- Prstima izgnječite čeri paradajz i ubacite kod tune, po želji dodajte limunovog soka, pa sve dobro promešajte.
- U međuvremenu, skuvajte testeninu, te je ubacite u dobijeni sos od tunjevine, isključite vatru, te dodajte narendani sir i veći deo tostiranih i usitnjenih badema.
- Ukoliko nije dovoljno sočno, dodajte malo vode od kuvanja i servirajte s ostatkom badema i sira.
- Na kraju prelijte maslinovim uljem.
Pogačice sa čvarcima: Jelo koje se u Srbiji ne odbija! (VIDEO, RECEPT)