GUBITAK KILOGRAMA

KAKO JE DŽEJMI OLIVER SMRŠAO 12 KILOGRAMA BEZ GLADOVANJA: OVA promena je ključna!


Slavni britanski kuvar Džejmi Oliver otkrio kako je uspeo da se uz male promene u ishrani i bez znojenja i gladovanja oslobodi viška kilograma

Lepi & Zdravi
Autor:
KAKO JE DŽEJMI OLIVER SMRŠAO 12 KILOGRAMA BEZ GLADOVANJA: OVA promena je ključna!
Foto: Profimedia

Džejmi Oliver je decenijama omiljeni svetski kuvar koji svojim brzim i zdravim receptima propagira zdravu ishranu. Međutim, i pored toga imao je problema sa viškom kilograma.

Slavni šef kuhinje je s godinama nabacio višak kilograma, ali srećom uspeo da je ih se reši.

Nedavno je u intervjuu za Radio Times priznao da je smršao čak 12 kilograma, a kako kaže za to je zaslužno smanjenje količine mesa koju konzumira.

"Smanjio sam unos mesa, a povećao unos povrća, više spavao i više se kretao. Izgubio sam 12 kilograma prilično brzo i nisam gladovao. Jeo sam puno, više nego što sam navikao', objasnio je.

Džejmi Oliver
foto: Profimedia

Ali, osim promena na svakodnevnom jelovniku i menjanja životnih navika, isprobao je i zdravu, novu namirnicu, kojom je oduševljen.

'Mislio sam da su alge trendovska namirnica, ali naši su preci jeli morske alge. Imaju puno joda i to je zapravo najhranjivije povrće na svetu, objasnio je slavni kuvar.

Međutim, nisu mu samo smanjenje unosa mesa i povećan unos povrća pomogli da smrša. Naime, počeo je češće da konzumira orašaste plodove.

Orašasti Plodovi
foto: Shutterstock

'Smanjuju rizik od srčanog udara, zdravi su i svakako ih dajte i svojoj deci da grickaju između obroka', kaže Oliver koji ima petoro dece.

Iako Oliver nije u potpunosti prestao da konzumira alkohol kako bi skinuo kilograme, priznao je kako je bio umereniji.

- Sada pijem samo vikendom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs