Uz recept pečenih krompira koje je od milja nazvao 'tornado' slavni šef kuhinje napisao je da zna koliko ljudi vole hrskave krompire i to u spirali.
U ovoj verziji posuti su parmezanom i začinima.
Ove predivne, hrskave spirale od krompira imaju neverojatni sos od parmezana, kumina, belog luka u prahu i mlevene paprike", navedeno je uz recept.
Sastojci:
- 6 srednjih krompira
- maslinovo ulje
- 50 g parmezana, plus za rendanje
- 1 kašičica mlevene paprike
- 1 kašičica mlevenog kumina
- 1 kašičica belog luka u prahu
- prstohvat soli i bibera
Sastojci za sos:
- 100 ml jogurta
- 1 limun
Priprema:
- Zagrejte rernu na 190 Celzijusa.
- Pažljivo umetnite 'ražnjić' na vrh krompira i progurajte ga do drugog kraja.
- Oštrim nožem napravite rez s jedne strane, dok ne dođete do metalne šipke.
- Isecite krompir duž cele strane kako biste dobili efekat spirale.
- Uradite isto s ostalim krompirima.
- Dobro nauljite svaki krompir, da ulje uđe između rezova.
- Izrendajte parmezan u posudu, dodajte papriku, kumin i beli luk u prahu, sol i biber.
- Pomešajte suve sastojke, zatim tu smesu pospite po krompirima.
- Njih jednostavno posložite u lim za pečenje.
- Pecite u rerni oko 50 minuta, dok ne budu skroz pečeni i hrskavi.
Napomena:
- Ako krompire želite da poslužite kao domaće grickalice možete napraviti i sos -sipajte jogurt u posudu, izrendajte nešto korice i istisnite pola limuna.
- Začinite po želi i dobro promešajte.