Kesten pripada grupi orašastih plodova, ali za razliku od oraha, badema i lešnika, sadrži manje masti, visok procenat skroba, a jedini je orašasti plod koji sadrži vitamin C. Takođe predstavlja izvrstan izvor vitamina B6. Sasvim dovoljno raloga da već danas pripremite ovu ukusnu krem čorbu:

Sastojci:

  • 2 kašičice maslinovog ulja
  • 1 manji koren celera ili ½ većeg korena celera
  • 450 g kuvanog kestenja
  • manji krompir
  • 500 ml pilećeg ili povrtnog bujona
  • kašičica suve majčine dušice
  • 250 ml poluobranog mleka
  • biber
  • so
  • čaša nemasnog jogurta
  • peršun za dekoraciju
shutterstock-734927392.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema:

1. U šerpi zagrejte maslinovo ulje, dodajte iseckan celer, iseckan krompir, kuvano kestenje, supu, majčinu dušicu, posolite i kuvajte oko 20 minuta ili dok krompir i kesten potpuno ne omekšaju.

2. Ispasirajte sve povrće u blenderu, vratite u šerpu, sipajte mleko, pobiberite i kuvajte na srednjoj temperaturi.

3. Servirajte u činijama, dodajte malo jogurta i ukrasite peršunom i krutonima.

Prijatno!

Okrepljuje celo telo