Od kako je Kim Kardašijan na Instagramu objavila fotografiju neobične torte od maslinovog ulja, pola sveta je poludelo za receptom!
U pitanju je recept Liz Rot, koja je tokom karantina iz dosade osmišljavala recepte za zdrave i ukusne poslastice. Osim što je zdrava, dodatna prednost ove torte je to što može da stoji nekoliko dana, a da ukus ostane savršen, a poslastica jednako sočna.
Sastojci: 300 ml maslinovog ulja, 2 šolje brašna, sok od narandže, korica narandže, malo ekstrakta vanile, 1 šolja šećera, 3 jaja, 2 kašičice praška za pecivo, pola kašičice sode bikarbone, prstohvat soli.
Priprema: Praškaste sastojke pomešati. Posebno umutiti ulje, jaja, vanilu, sok i koricu pomorandže, pa polako dodavati praškastu smesu i umutiti u jednoličnu smesu. Izliti u pleh obložen pek papirom. Peći 40-50 minuta na 175 stepeni.
Prohlađenu tortu po želji posuti šećerom u prahu.
Napomena: Torta ne sme da se drži u frižideru, već isključivo na sobnoj temperaturi.