Punjene paprike su kraljice leta, a kako bi bile još ukusnije, recept možete malo da zakomplikujete. Trud se nagrađuje punim ukusom koji se savršeno nadopunjava s kremastim pireom. Sos koji se tradicionalno pravi od paradajza i malo brašna nadopunite mirisima i ukusima slanine ili mesa.

Umesto vode koja se dodaje zajedno s pasiranim paradajzom poslužiće gotov bujon ili višak bistre supe od mesa i povrća. Savršen je dodatak i slanina koju možete iseći na kockice, popržiti i zatim dodati ostale sastojke za sos.

Ako volite ljuto, uz slaninu možete dodati i ljute papričice. Mađarski kuvari savetuju i da sačuvate malo slanine za nadev i pomešate je sa smesom mesa i pirinča. Odličan je dodatak i ulje aromatizovano ljutim papričicama i belim lukom, koje će takođe podići celu kombinaciju.

Mađarski kuvari savetuju da sačuvate malo slanine za nadev i da je pomešate je sa smesom mesa i pirinča.