Potrebni sastojci:
-Korica
- 350g mlevenog keksa
- 125g istopljenog putera
- 1 kašika prah šećera
- 100ml mleka
-Fil
- 400g neslanog krem sira
- 200g kisele pavlake ili milerama
- 200g kikiriki putera
- 150g prah šećera
- 1 kašičica arome vanile ili kesica vanilin šećera
- 400ml slatke pavlake - 2 kremfixa
-Ganaš
- 70g mlečne čokolade
- 30g crne čokolade
- 100ml slatke pavlake
1. Za koricu pomešajte sve sastojke, utisnite smesu u kalup prečnika 24cm i odložite u frižider dok pripremate fil.
2. Za fil mikserom umutite krem sir, kiselu pavlaku, šećer, kikiriki puter i vanilu.
3. Zatim dodajte neumućenu slatku pavlaku i kremfix i mutite još malo da se sve lepo sjedini i zgusne.
4. Zatim izvadite koricu iz frižidera, po njoj rasporedite fil, a onda vratite u frižider da se hladi i za to vreme pripremajte preliv. Ko želi može pre fila da stavi i karamelu na koricu.
5. Za ganaš istopiti slatku pavlaku i čokoladu na srednjoj temperaturi, kuvati i mešati dok se ne istopi. Sada treba polako da se prelije preko fila i da se vrati u frižider na najmanje 3 sata.
Prijatno!
(Stil.kurir.rs/Slatkadomaćica)