Sastojci za koru:
- 5 belanaca
- 250 grama kristal šećera
- par kapi soka od limuna
- za posipanje listići badema po želji
Sastojci za kremu:
- 500 ml pavlake za šlag
- 2 vanilin šećera
- 500 grama jagoda
Bombice bez šećera od dva sastojka: Slasne nepečene kuglice gotove za tačno deset minuta! (RECEPT)
Priprema:
- Umutite belanca sa šećerom i par kapi limuna u čvrsti sneg, barem 10 minuta dok se sav šećer ne otopi, a smesa ne postane čvrsta.
- Umućeni sneg raspodelite na papir za pečenje na koji ste posuli listiće badema.
- Pecite u kalupu veličine 30x40 cm 30 minuta, prvih 10 minuta na 160 Celzijusa, te onda smanjite na 130 Celzijusa.
- Gotovu koru dobro ohladite pre filovanja.
- Koru filujte pavlakom za šlag u koji ste dodali dve kesice vanilin šećera i seckane jagode.
Krem supa od kukuruza: Neverovatno ukusna, a zasitiće vas do kraja! (RECEPT)