Sastojci za biskvit:
- 2 jaja
- 150 g šećera
- 2 dcl ulja
- 2 dcl mleka
- 100 g brašna
- 100 grama mlevenog lešnika
- prašak za pecivo
Priprema za biskvit:
- Umutite jaja u pusidi, dodajući im šećer.
- Kada dobijete svetlu i kremastu smesu, dodajte ostale sastojke, najpre mokre.
- Sjedinite sve sastojke, te smesu prebacite u pleh veličine 30x25 cm.
- Pecite na 180 Celzijusa oko 30 minuta.
- Pečeni biskvit izvadite iz rerne i odmah ga stavite u duboku posudu, a onda dok je je topao rukama oblikujte u testo.
- Između dva masna papira razvaljate „testo“ od pečenog biskvita na tanko.
- Ostavite da se malo prohladi, a u međuvremenu napravite kremu, te premažite.
- Rukama zarolajte rolat, te ga stavite u frižider da odstoji najmanje sat vremena.
- Na ohlađen rolat stavite čokoladu glazuru.
Torta sa bananama i keksom gotova za 15 minuta: Kremasti i nezaboravni užitak! (RECEPT)
Sastojci za krem:
- 300 grama čokolade za kuvanje
- 500 ml pavlake za šlag
- 250 g maskarpone sira
- ekstrakt od lešnnika ili liker po želji
Priprema:
- Čokoladu za kuvanje otopite na pari.
- Dobro umutite pavlaku za šlag, te dodajte maskarpone sir, ekstrakt lešnika ili liker i otopljenu čokoladu.
- Kremu sednite i dobro promešajte špatulom.
Sastojci za čokoladnu glazuru:
- 100 grama čokolade za kuvanje
- 3 kašike ulja
Priprema:
- Čokoladu razlomite na sitne komadiće, prelijte je uljem, te otopite na laganoj vatri.
- Čokoladnom glazurom prelijte ohlađen rolat.
Hit torta od maslinovog ulja: Zašto su za ovim receptom milioni ljudi poludeli!