Leto je idealno za pripremu brzih poslastica koje ne zahtevaju pečenje u rerni, zato smo za vas pronašli jedan baš takav recept. Ovoj torti nećete moći da odolite.
Sastojci:
- 300 grama keksa
- 500 grama maskarpone sira
- 500 ml slatke pavlake
- 200 grama bele čokolade
- 200 grama kokosa
- Šolja mleka za umakanje
Priprema:
Keks umočite u mleko i ređajte u pleh ili kalup za kolače, dok ne prekrijete dno.
U posudu dodajte maskarpone sir i istopljenu belu čokoladu koju ste prohladili i umutite mikserom.
U posebnoj posudi umutite slatku pavlaku nekoliko minuta. Kada pavlaka očvrsne dodajte je u posudu u kojoj ste izmešali maskarpone sir i belu čokoladu. Dodajte kokos i sve sjedinite.
Pola fila rasporedite preko keksa koji ste poređali u kalup, a onda preko fila poređajte još jedan red keksa, koji ste takođe prethodno natopili u mleku.
Rasporedite i drugu polovinu fila preko keksa i po želji dekorišite seckanim kokosom ili nekim svežim voćem.
Ostavite tortu u frižider da se ohladi i servirajte.
Prijatno!