Tri najbolja

Toping za sve vrste poslastica i dekoraciju: 100 puta bolji od kupovnog! (RECEPTI)

Dodatno poboljšavaju ukus torti, kolača i sladoleda

Recepti
Autor:
Toping za sve vrste poslastica i dekoraciju: 100 puta bolji od kupovnog! (RECEPTI)
Foto: Shutterstock

Toping je preliv kojim se prekrivaju deserti - slatkiši, torte, kolači, sladoledi i drugo. Najčešće korišćen toping je onaj od čokolade, ali raznolikost preliva za slatkiše je zaista velika, tako što su najpopularniji posle čokolade voćni topinzi.

Pored poboljšanja kvaliteta ukusa kolača ili stvaranja novih ukusa, toping se koristi i za dekoraciju slatkih iskušenja. S njim je spoljašnji izgled deserta potpun. Karakteristično je da se topingom preliva desert neposredno pre nego što se posluži.

Većina deserata i kolača se preliva topingom, ali postoje i recepti kod kojih se toping servira kao posebno jelo, ukrašeno aromatičnim začinom, koji je pogodan kvalitetu ukusa i arome sastojaka.

Predstavljamo tri recepta za različite domaće topinge:

Toping od šumskog voća Pogodan je za museve, kolače, kremove i druge slatkiše.

Potrebni sastojci: 200 g šećera i 200 g šumskog voća, sok od 1 limete.

Način pripreme: Voće za toping i šećer staviti u posudu i kuvati 15 minuta. zatim se pasira i procedi. Ako je potrebno, sirup još malo kuvati da se dodatno, a na kraju se dodaje sok od 1 limete.

Lagana keks torta: Neodoljivo slatka i spremna za pola sata! (RECEPT)

Letnji voćni toping

Unikatni recept koji omogućava da se toping ostavi u frižideru nedelju do dve i njime da se ukrase torte, kolači, voćne salate ili sladoled.

Potrebni sastojci: 250 g jagoda, 100 g trešanja, 100 g kajsija, nekoliko višanja ili crnih ribizli, 300 g šećera.

Način pripreme: Očišćeno voće se seče na komade i preliva se šećerom. Dodaje se 1/2 šoljice vode. Kuva se na tihoj vatri 10-15 minuta. Kada se ohladi, stavlja se u frižider za dugotrajniju upotrebu.

Čokoladni toping

Potrebni sastojci: 60 g kokosovog ulja, 100 g tamne čokolade.

Način pripreme: Staviti kokosovo ulje i čokoladu u teglicu, pa otopiti na pari dok se lepo ne sjedini.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs