Potrebni sastojci:
· Mleko – pola litra
· Puding od vanile – dve kesice
· Margarin 250 grama
· Šećer u prahu 200 grama
· Vanilin šećer – dve kesice
· Keks – 500 grama
· Orasi 150 grama
· Šlag u kesici – dva komada
· Nekoliko kandiranih višanja
Priprema:
Četiri decilitra mleka stavite da provri, a u presostalom decilitru razmutite prah puding, dodajte u provrelo mleko i na laganoj vatri kuvajte dok se ne zgusne. Zatim, puding ohladite. Margarin umutite penasto sa šećerom u prahu i vanilin šećerom i tome dodajte ohlađeni puding i dobro umešajte smesu. U tu smesu zatim dodajte keks izdrobljen na sitne komade i sitno seckane orahe i sve dobro promešajte da smesa bude ujednačena. Oblikujte tortu u kalupu ili sličnoj posudi, umutite šlag i prekrijte toru celom površinom, poređajte kandirane višnje, a zatim stavite u frižider da odstoji nekoliko sati, a može i preko noći, kako bi keks omekšao i upio sve sastojke.
Prijatno!