Sastojci:
- 250 g putera
- 220 g meda
- 4 velika jaja
- 150 g mlevenih lešnika
- 150 g brašna
- 2 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1/4 kašičice soli
Sastojci za čokoladni premaz:
- 200 g tamne čokolade
- 50 g putera
Priprema:
Zagrejte rernu na 160 stepeni. Podmažite pleh za pečenje obima 24 cm i obložite ga papirom. Mikserom umutite puter sve dok ne postane kremast, pa u njega dodahte med i dobro promešajte kako bi se lepo sjedinili.
Razbijte jedno po jedno jaje i polako dodajte u prethodnu smesu i lagano mešajte. Smesu ulijte u pleh i poravnajte. Pecite testo na 160 stepeni oko 45 minuta.
Kada je testo gotovo, sačekajte da se ohladi. Okrenite pleh i stavite testo na žicu kako bi se skroz ohladilo. Na pari otopite puter i u njega stavite čokoladu. Mešajte da ne zagori. Sklonite s vatre i pustite da se malo ohladi. Glazuru nanesite na tortu, a po želji stavite odozgo lešnik kao na slici. Ostavite kolač na sobnoj temperaturi neko vreme, a kasnije ga odložite u frižider.
Kolač poslužote sa kuglom sladoleda ili voćem po izboru.
Prijatno!