Glavni sastojak ovog slatkiša je mleko zbog kojeg je nadev penast poput najboljih krempita.
Sastojci:
- pakovanje lisnatog testa
- 1 l mleka
- 1/2 štapića cimeta
- kora 1/2 limuna
- 45 grama maslaca
- 120 grama brašna
- 200 grama šećera
- 1/4 kašičice soli
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 4 jaja + 1 za premazivanje testa
- 1/4 kašičice arome badema
- cimet za posipavanje
Banana split torta: Nepobediva poslastica koju svi obožavaju! (RECEPT)
Priprema:
- Namastite i pobrašnjavite okrugli dublji kalup za pite.
- Lisnato testo razvaljajte na veličinu kalupa, pa obložite njim dno kalupa.
- Izbockajte testo i prekrijte ga masnim papirom, pa stavite suvi pasulj kako ne bi previše naraslo tokom pečenja.
- Pecite oko 10 minuta na 180 Celzijusa dok ne dobije zlatkastu boju.
- Ostavite kolač da se hladi dok ne bude mlak.
- Na umerenoj vatri zagrejte mleko, cimet, koricu limuna i maslac.
- Kad prokuva, sklonite s vatre i ostavite da se hladi 20 minuta.
- Pospite cimetom.
Mafini sa jagodama: Mekani kao sunđer, nezaboravnog ukusa! (RECEPT)