Sastojci:
- 180 grama brašna
- 150 grama šećera
- 1/2 kašičice soli
- 2 kašičice praška za pecivo
- 80 ml suncokretovog ulja
- 1 jaje
- 120 ml mleka
- 180 grama naseckanih jagoda
Sastojci za glazuru:
- 120 grama šećera u prahu
- 2 kašike mleka
Tiramisu sa jagodama: Sočna, kremasta i božanstvena poslastica! (RECEPT)
Priprema:
- Zagrejte rernu na 200 Celzijusa, te podmažite lim za mafine maslacem.
- U posudi umutite brašno, šećer, so i prašak za pecivo, te ostavite na stranu.
- Ulje, jaje i mleko pomešajte u drugoj posudi.
- Zatim ih dodajte u prvu posudu s brašnom i sve dobro pomešajte.
- Kada se svi sastojci sjedine, promešajte, dodajte jagode i ponovo promešajte.
- Ulijte testo u lim za mafine, te pecite oko 12 do 14 minuta.
- Kada se ispeku ostavite ih se ohlade pre nego što ih izvadite.
- U maloj posudi pomešajte šećer u prahu i mleko dok grudvice ne nestanu.
- Kad se mafini ohlade, lagano ih premažite glazurom.
Najlakša i najsočnija pita od jabuka IKADA: Bez mleka, brašna i margarina!