Kejt Midltonvodi računa o svojoj figuri i ne jede tako često slatkiše, ali kada reši da se počasti onda uvek bira sufle sa urmama i prelivom od karamele. Poslastičar kraljevske porodice je otkrio recept za ovaj sočan dezert.

Evo kako se priprema:

Sastojci:

Za preliv:

  • 1/2 šolja braon šećera
  • 1 šolja putera
  • 1/2 šolje slatke pavlake

Za kolač

  • 170 gr urmi, iseckanih
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 240 ml ključale vode
  • 60 gr putera
  • 170 gr šećera
  • 225 gr crne čokolade
  • 1 jaje
  • 230 gr brašna
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Prekrijte posudu papirom za pečenje, a zatim i jednim slojem alu-folije.

Stavite kolač u rernu i pecite između 30-40 minuta.

Kada je pečeno, kašikom izvadite komad kolača i servirajte na tanjir. Preko kolača prejilte prethodno pripremljen sos. Po želji možete dodati šlag i malo svežeg voća.

Prijatno!

I oni koji nisu ljubitelji slatkiša ovaj kolač ne odbijaju