Kejt Midlton vodi računa o svojoj figuri i ne jede tako često slatkiše, ali kada reši da se počasti onda uvek bira sufle sa urmama i prelivom od karamele. Poslastičar kraljevske porodice je otkrio recept za ovaj sočan dezert.
Evo kako se priprema:
Sastojci:
Za preliv:
- 1/2 šolja braon šećera
- 1 šolja putera
- 1/2 šolje slatke pavlake
Za kolač
- 170 gr urmi, iseckanih
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- 240 ml ključale vode
- 60 gr putera
- 170 gr šećera
- 225 gr crne čokolade
- 1 jaje
- 230 gr brašna
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Sos: U tiganju zagrejte smeđi šećer, puter i slatku pavlaku na visokoj temperaturi uz konstantno mešanje. Kada se šećer otopi, sklonite sa ringle.
Kolač:
U činiju sipajte 1 šolju ključale vode preko iseckanih urmi i sode bikarbone i dobro izmešajte.
Rernu zagrejte na 180 stepeni.
Mikserom u drugoj činiji mešajte šećer i puter dok ne dobijete laganu i penastu teksturu (oko 3 minuta). Dodajte jaja i ekstrakt vanile i mešajte dok se sve ne sjedini. Dok mešate, polako sipajte brašno, prašak za pecivo i smesu sa urmama. Sve zajedno prespite u pripremljenu posudu za kolač.
Prekrijte posudu papirom za pečenje, a zatim i jednim slojem alu-folije.
Stavite kolač u rernu i pecite između 30-40 minuta.
Kada je pečeno, kašikom izvadite komad kolača i servirajte na tanjir. Preko kolača prejilte prethodno pripremljen sos. Po želji možete dodati šlag i malo svežeg voća.
Prijatno!