Sastojci za kore:
- 5 jaja
- 3 kašike vruće vode
- 150 g šećera
- 100 g brašna
- 50 g gustina
- 2 kašičice sode bikarbone
- prstohvat soli
- 100 g kokosa i 20 g za posipanje
Priprema:
Odvojiti belanca od žumanca. Istucite belanca u čvrsti sneg. Umutite žumanjke vrućom vodom i šećerom dok ne postanu lagano kremasti. Pomešajte brašno s gustinom, sodom bikarbonom, solju i 100 g suvog kokosa u jednoj činiji te postupno dodajte, uz mućenje mikserom, smesi od žumanaca.
Spatulom umešajte belanca. Na veliki pleh stavite pek papir pa smesu izlijte u njega. Pecite 10-15 minuta.
Dok se kora peče, pripremite vlažnu krpu na koju pospete 20 g kokosa. Gornju stranu kolača stavite na krpu, uklonite pek papir i zarolajte. Fil stavljamo tek kad se kora ohladi.
Kokos i jagode – postoji li neko ko ih ne voli? Ako ste ljubitelji kokosa i jagoda, ovo je kombinacija za vas!
Budi deo Stil zajednice.