Sastojci: 1 kg brašna, 1 jaje, 80 ml ulja, 100 ml svežeg mleka, 400 ml tople vode, ravna kašika soli, kašika kiselog mleka, kašičica šećera, 7 g suvog kvasca.
Za premazivanje: 1 jaje, malo putera, susam za posipanje.
Priprema: Prosejte brašno u posudu. Rastvorite kvasac u mlakom mleku i dodajte šećer. Kad kvasac nadođe, dodajte mu preostale sastojke, osim ulja.
Promešajte i dodajte u brašno, pa zamesite meko testo. Kad testo počne da se lepi za prste, dodajte ulje malo po malo i mesite testo. Gotovo testo uvijte i ostavite na toplom da se udvostruči.
Nadošlo testo delite na jednake lopte, svaku uvijte i razvijte oklagijom na tanke kore, a zatim namažite umućenim jajetom i pospite susamom.
Pecite u ugrejanoj rerni dok ne porumeni.
Gotov hleb premažite otopljenim puterom. Uživajte!
Hilandarske posne punjene paprike bez pečuraka: Recept koji ćete želeti da sačuvate!