Savršen ukus

Turski hleb Balon Lavaš: Ukusniji ne postoji, uz njega je svaki prilog višak! (RECEPT)

Jedno od onih peciva koje uz jogurt ili kiselo mleko postaju sasvim dovoljni za samostalan obrok

Recepti
Autor:
Turski hleb Balon Lavaš: Ukusniji ne postoji, uz njega je svaki prilog višak! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Sastojci: 1 kg brašna, 1 jaje, 80 ml ulja, 100 ml svežeg mleka, 400 ml tople vode, ravna kašika soli, kašika kiselog mleka, kašičica šećera, 7 g suvog kvasca.

Za premazivanje: 1 jaje, malo putera, susam za posipanje.

Priprema: Prosejte brašno u posudu. Rastvorite kvasac u mlakom mleku i dodajte šećer. Kad kvasac nadođe, dodajte mu preostale sastojke, osim ulja.

Promešajte i dodajte u brašno, pa zamesite meko testo. Kad testo počne da se lepi za prste, dodajte ulje malo po malo i mesite testo. Gotovo testo uvijte i ostavite na toplom da se udvostruči.

Nadošlo testo delite na jednake lopte, svaku uvijte i razvijte oklagijom na tanke kore, a zatim namažite umućenim jajetom i pospite susamom.

Pecite u ugrejanoj rerni dok ne porumeni.

Gotov hleb premažite otopljenim puterom. Uživajte!

Hilandarske posne punjene paprike bez pečuraka: Recept koji ćete želeti da sačuvate!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs