Počnite već večeras

Olakšajte sebi život i popravite zdravlje: 6 ključnih navika koje treba obaviti pred spavanje!

Pranje zuba pred spavanje može da vas zaštiti od srčanih respiratornih oboljenja, dok istezanje čuva zglobove i pomaže da lakše zaspite
Lepi & Zdravi
14:38h Autor:
Olakšajte sebi život i popravite zdravlje: 6 ključnih navika koje treba obaviti pred spavanje!
Foto: Shutterstock

Navike koje obavljate pred spavanje veoma utiču na vaš život, jer su ujedno i faktor koji određuje kako ćete započeti sledeći dan. A ako ga započnete dobro, bez jurnjave, stresa i nervoze, osećaćete se bolje čitavog dana.

Očistite dom od negativne energije i oslobodite se stresa - 5 ključnih pravila za kvalitetniji život!

Evo kojih 6 stvari treba da obavite uveče pred spavanje, kako biste olakšali sebi život, ali i poboljšali zdravlje!

1. Operite zube

Nije novina koliko je oralna higijena važna za celokupno zdravlje. Pokvareni zubi mogu izazvati ozbiljna zdravstvena stanja, poput srčanih i respiratornih oboljenja, a noću bakterije najjačim intenzitetom oštećuju zube - prenosi portal PopSugar.

OVDE saznajte kojih 5 grešaka najčešće pravite tokom pranja zuba - Sačuvajte blistav osmeh!

2. Pripremite sve za naredni dan

Pred spavanje odaberite odeću koju želite da obučete sutradan, kao i ručak, ukoliko ga nosite od kuće. Nikako ne želite u ranu zoru da tražite baš tu majicu, a na kraju shvatite da je niste ispeglali, pa morate iznova da osmišljate kombinaciju.

A kako da postignete i do 10 godina mlađi izgled pomoću jednostavnih trikova za lepotu, pročitajte OVDE.

3. Istegnite se

Istezanje je odlična večernja navika. Ne samo da ima pozitivan efekat na važe zglobove i celokupnu fleksibilnost, već vam i pomaže da lakše zaspite.

4. Lezite 15 minuta ranije

Isprobajte ovaj jednostavan trik - idite u krevet 15 minuta pre nego što ste planirali. Ljudi generalno ne spavaju dovoljno, a nedostatak sna može imati ozbiljne posledice na zdravlje i produktivnost. Osim toga, čak i da vam nešto odjednom iskrsne, ako ste požurili 15 minuta, taman ćete leći u planirano vreme.

8 odličnih razloga da se naspavate već večeras, pročitajte OVDE - Jači imunitet, duži život!

5. Skinite šminku

Ima situacija kada ste jednostavno suviše umorni i mrzi vas da skidate šminku, ali, ako želite zdravu kožu, ovo zaista mora da vam pređe u naviku. Šminka koja stoji na licu čitave noći zapušava pore i sprečava proizvodnju sebuma, prirodne supstance koju koža proizvodi radi hidratacije, što dovodi i do pojave akni i bubuljica. Takođe, ako ne očistite lice pred spavanje, slobodni radikali koji su se vezali za kožu ostaće tu i preko noći, što uništava kolagen i dovodi do pojave bora.

OVDE preuzmite recept za masku za lice koja sprečava starenje kože i pojavu bora - Tajna mladolikosti i lepote japanskih žena!

6. Meditirajte

Meditacija je jedan od najboljih večernjih rituala koje možete praktikovati pred spavanje. Ona smanjuje nivo stresa i pomaže vam da razbistrite misli, a pomaže i kod impulsivnih reakcija na stresne događaje. Blagodeti meditacije su zapravo beskrajne: bolja memorija, veća krativnost, manje anksioznosti...

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs