svima su pristupačni

Nutricionista razbija mitove: Za ove dve namirnice mislite da nisu zdrave, a čuvaju srce i pluća!

U nastavku pročitajte koje zablude o hrani treba odmah da zaboravite

Nutricija 06.11.2019. - 20:38h Autor: Stil/Večernji.hr
Foto: Shutterstock

Monika Reinagel, poznata nutricionistkinja koja često daje savete o zdravoj ishrani razbila je neke mitove o hrani.

 

Ona je otkrila koje namirnice, iako verujemo da nisu zdrave, zapravo treba češće da ih konzumiramo.

 

Komad mesa

 

Kako kaže, crveno meso ima lošu reputaciju iz sasvim pogrešnih razloga.

 

Odrezak govedine i svinjetine su bogate nutritivnim vrednostima i zbog toga dobre za zdravlje srca.

 

Crveno meso je dobar izvor proteina, gvožđa, vitamina B, cinka i ostalih nutrijenata, te sadrži i mononezasićene masnoće, slične onima iz maslinovog ulja. Stoga se preporučuje njegovo konzumiranje.

 

Nutricionista otkrio koji narod se najzdravije hrani: Maznite ove navike u ishrani i imaćete liniju iz snova!

foto: Profimedia

Svinjska mast


Brojna istraživanja pokazala su da svinjska mast ima 33 odsto manje zasićenih („loših“) masti od maslaca, dvaput više onih „dobrih“, mononezasićenih i tri puta veći udeo omega 3 masnih kiselina. Svinjska mast je odličan izvor vitamina B i minerala, piše BBC. Čuva pluća, leči kašalj i bronhitis, a dobra je i u lečenju ginekoloških problema.

 

Iako nutricionistkinja savetuje da primarni izvor masnoća ostane maslinovo ulje, ne vidi ništa loše u tome da vam svinjska mast bude druga na listi. 

 

4 namirnice koje čuvaju srce i pluća: Namažite svinjsku mast na hleb i ne brinite za zdravlje!

foto: Thinkstock

 

Krompir

 

Spada u skrobnu namirnicu i pun vitamina i minerala koji su dobri za zdravlje.

foto: Shutterstock

Ako smanjujete količinu soli treba da povećate unos kalijum, a to ćete uraditi upravo konzumiranje krompira.

 

3 trika za najsavršeniju marinadu: Ovako ćete napraviti najsočnije i najmekše meso ikada!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...