Pečeni krompir je u mnogim domovima jedan od omiljenih obroka, te ga domaćice rado spremaju.
Ali, jedan od najčešćih problema kod pripreme ovog jela jeste što se često spolja ispeče, a unutra ostane sirov.
Stoga su iskusni kuvari odlučili da prenesu svoje trikove za najbolji pečeni krompir.
Seckajte veće komade
Iseckajte veće komade krompira jer ćete tako smanjiti mogućnost da se raspadnu tokom pečenja.
5 jela iz 80-ih koja su obeležila mnoga detinjstva: A danas su pala u zaborav!
Kuvajte dok ne bude mekan
Krompir najpre skuvajte pre pečenja. Ali, kuhajte ga dok ne postane mekan, nikako do kraja. Tako ćete biti najukusniji.
Okrenite na pola pečenja
Kada je krompir napola pečen, pažljivo ga preokrenite, otprilike negde oko 40 minuta pečenja.
Dodajte brašno
Pre nego što krompir stavite da pečete, ubacite ga u brašno ili palentu. Tako će se spojiti s uljem i dati dodatnu hrskavost krompiru.
Kolač od limuna i badema: Sočan i neverovatno ukusan desert! (RECEPT)